שיעול.
הוא מטריד, הוא מתיש, ולפעמים הוא מפחיד- במיוחד כשמדובר בילדים. קשה לספור כמה מטופלים מספרים לי על שיעול- בחורף, וגם בעונות המעבר. אז הנה כמה המלצות:
קודם כל- כמה מילים על סירופ נגד שיעול-
הוא אמנם נראה תמים, במיוחד אם הוא מגיע בקופסא מעוטרת בציורים של חיות, אבל סירופ נגד שיעול עלול לגרום לתופעות לוואי חמורות. צריך לזכור שמדובר בתרופה לכל דבר, ומינון יתר שלה עלול להיות מסוכן, במיוחד לפעוטות. מתחת לגיל שנתיים- סירופ נגד שיעול הוא תרופה שחייבת מרשם רופא.
מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) מזהיר כנגד שימוש בסירופ נגד שיעול מתחת לגיל 4- אלא בעצת רופא. יש שהולכים צעד אחד קדימה ומדריכים להיזהר גם בילדים מתחת לגיל 6.
אז איך לטפל בשיעול?
קודם כל, חשוב לשתות מספיק, ועדיף לשתות מים חמימים- או תה. תה קורנית (טימין) מומלץ במיוחד. טימין אפשר למצוא בחנות ירקות או בסופרמרקט.
איך מכינים חליטת טימין?
- מניחים 2 כפות טימין טרי, או כף אחת של טימין מיובש, בספל או קנקן תה (עדיף מזכוכית או חרס).
- יוצקים עליו מים חמים- קרובים לרתיחה, לא רותחים ממש. בזמן הרתחת המים, ניתן לכבות את הקומקום החשמלי מעט לפני הרתיחה.
- מכסים את הספל או הקנקן.
- מחכים 10-15 דקות, כדי לאפשר לצמח לשחרר את החומרים הפעילים אל המים.
- ושותים לבריאות. אפשר לסנן לפני השתייה, ואפשר גם להמתיק.
ויש גם סירופ טבעי מצוין נגד שיעול שאפשר להכין בבית מהמרכיבים האלה:
- 5 כפות דבש
- 5 כפות מיץ לימון סחוט (לסחוט לבד מלימון טרי; לא להשתמש במיץ לימון קנוי)
- 3 פרוסות בצל לבן חתוכות לחצי
מערבבים את המרכיבים בצנצנת, סוגרים, ומניחים ללילה. במשך הלילה הבצל יוציא מתוכו נוזלים אל תוך תערובת הדבש והלימון, והסירופ יהיה מוכן. אפשר לקחת אותו בלי הגבלה (למעט חולי סוכרת).
אם הילד לא יכול לסבול את הבצל, או שאתם רוצים להקל על השיעול מהר בלי לחכות לילה שלם- אפשר לוותר על הבצל. עדיין יהיה לכם סירופ יעיל נגד שיעול.
אם השיעול הוא תופעה אקראית והוא קל יחסית- הפתרונות האלה יכולים לעזור להעביר אותו מהר ובקלות.
מתי צריך להיוועץ ברופא?
- אם יש קוצר נשימה
- אם התופעה חריפה, והשיעול מפריע מאוד גם בלילה
- אם עברו כמה שבועות והשיעול לא חולף
מתי הרפואה הסינית יכולה לעזור?
- אם השיעול הוא אורח קבוע בביתכם, והוא בא, מפריע, ומתקשה לעזוב.
- אם פניתם לרופא, ואחרי הטיפול באנטיביוטיקה, מרחיבי סמפונות או סטרואידים המצב השתפר- אבל חזר על עצמו אח"כ, ואתם מרגישים שנכנסתם למעגל תרופתי שקשה לצאת ממנו.
- אם השיעול מציק כבר הרבה זמן, למרות שהבדיקות יצאו תקינות.
הרפואה הקונבנציונלית מצויינת בחלק הראשון של הטיפול- בהפסקה המיידית של השיעול. לעומתה, רפואת צמחי המרפא הסיניים יעילה במיוחד בניקיון השאריות שמשאיר השיעול אחריו (ליחה, למשל), ובחיזוק המערכת החיסונית- כדי למנוע את הפעם הבאה. לכן היא יעילה במיוחד בטיפול במצבים של שיעול שחוזרים על עצמם, או במקרים של שיעול כרוני.
צמחי מרפא סיניים ניתנים באבקה מרוכזת או בתמצית. ברוב המקרים של שיעול שחוזר על עצמו או שיעול כרוני, יש צורך בכמה תערובות שונות של צמחי מרפא סיניים, שניתנות אחת אחרי השניה. תערובת אחת- מטרתה להפסיק את השיעול, תערובת אחרת- מטרתה לנקות את השאריות, ותערובת נוספת- מטרתה לחזק את המערכת.
בחירת צמחי המרפא בכל תערובת, המינון המדויק ללקיחה ומשך הטיפול- כולם מותאמים לכל אחד בנפרד, לפי מצבו.
שיהיה לילה שקט…